13 fornøyde padlere inkludert 3 turledere, var på Vårtur for småskalapadlere til Knarrlagssundet på Hitra helga 26.-28. april 2024. Det var en blandet gjeng med padlere med ulik erfaring fra padling. Turledere var Anna Ølnes, Leif Tore Anderssen og Aagot Opheim.

Flere av deltakerne var på sin første tur med kajakk for året.

Vi møttes til felles middag på Hitra fredag kveld, hvor Trine Marie laget tomatsuppe fra bunnen av. De som kom litt tidligere på fredag var allerede ut på padling en times tid om ettermiddagen. Vi padlet vestover til og rundt Kalvøya. 

På kvelden gikk turledelsen igjennom morgendagens plan.

Lørdag - hovedtur

På lørdag la vi i vei for å padle rundt Ulvøya vestover. I planen var å dele gruppen i to sånn halvveis avhengig av lyst og form. 

Da vi kom til Krabbholmen tok vi lunsj i finværet. 

Etter lunsj padlet vi videre østover i litt ruskete vær og hadde en stopp på sørspissen av Heimerøya. Her delte gruppen seg i to hvor noen padlet rundt Herøya i vakker skjærgård, mens den ene gruppen la på vei hjem til Kvitbrygga på Knarrlagsund med redningstrening på vei.
 
På kvelden lørdag spiste vi middag på restauranten Knarren like ved Kvitbrygga. Nydelig hjort, kveite og fish & chips.

Søndag

Vi padlet en rolig "mingletur" vestover rundtomkring øyer og skjær og tok lunsj på Kalvøya. Vi var tilbake på Kvitbrygga i 14-tiden og alle var i bilene før 15.00 slik at vi ankom Trondheim i 17-17.30-tiden.
 
Skrevet av: Leif Tore Anderssen