Første søndagstur i koronatida

Søndagsturen i dag var en premiere på en korona-tilpasset organisert tur med påmelding og vask av utstyr

2020-04-26
Leder

Dette var første søndag med offisieell søndagstur i korona-tida. TKK følger koronavettreglene fra NFP og har tilpasset opplegget for søndagsturen slik at vi ikke bidrar til å spre smitte. Noen viktige punkter i koronavettreglene er at aktiviteter skal være i små grupper (opp til fem inkludert leder), at felles utstyr må rengjøres imellom hver bruk, og at man holder 2 m avstand under aktiviteten. For å sikre at reglene følges i et klubbarrangement var det for første gang forhåndspåmelding, og definerte turledere, og den organiserte turen gikk i små grupper. Klubbhuset er fortsatt stengt i henhold til koronavettreglene, bare turlederne har adgang for å ta ut vaskeutstyret.

Folk var veldig glad for å få mulighet til å komme seg ut på tur. Det ble en «lang tur» til Ringve bukta- Munkholmen og en «kort» tur Munkholmen -Nidelva -kanalen. Vaskinga fungerte greit, men det ble litt trangt når 2x5 personer skal vaske utstyr og samtidig. I tillegg er det mange fra klubben som også er der for å padle privat tur.

Bildene viser vaskeinstruksen som er oppslått på innsida av ytterdøra, vaskeutstyret som står i gangen, innholdet i vaskekassen: sprit til hånddesinfeksjon før håndtering av utstyr, såpe og svamp for vask av kajakker og årer, og selve kassen som vaskebalje for vester og spruttrekk. Vaskingen foregår foran reolen, og utstyret skylles av med rent vann etter såpevasken.