En gruppe på åtte damer bestående av: Hilde og Trine Marie(turledere) Ågot, Hege, Heidi, Torunn, Hege Marie og Gunn ankom fredag Fjellvær Gjestegård i rykk og napp. 
Vi ble ønsket velkommen av en oransje fullmåne som speilet seg vakkert i fjorden. Turlederne hadde en kort briefing før vi gikk til sengs.
 
Lørdag opprant med skyfri himmel og vindstille. Værgudene holdt hva de lovet. Turen gikk nord-østover via Gullholmen og videre i retning av Herøya. Lunchen ble selvsagt inntatt på Purkholmen. Til undertegnede store glede var holmen en perfekt location for turens klassebilde.
 
Tilbaketuren gikk som en lek og hjemme ventet finsk sauna, sjøbading, badestamp og en kald boks i hånden.
 
Søndag padlet vi sør-vestover, men på denne turen fulgte vi strandlinjen. Dagen ble avsluttet med oppfriskning av kameratredning. Kompetansen og ferdighetsnivået varierte i gruppen. Men tilsammen var vi uslåelig.
 
Vi fikk oppleve dyreriket på nært hold. Både på land og til vands. Utallige rådyr, havørnen, selen og et rikt fugleliv med Tjelden i spissen.
 
En minnerik helg med det som på skispråket kalles for silkeføre. Sol, blågrønt hav, snø på fastlandsfjella og en havoverflate som til tider duvet mykt som et teppe av fløyel.
 
 
 
Hege Marie Salthella(fotograf)

Gunn Brehme(beretter)

Flere bilder