Idretten krever fremvisning av politiattest uten anmerkninger – en ren attest. Trenere, instruktører og lagledere som skal ha direkte kontakt med mindreårige (personer under 18 år), eller mennesker med utviklingshemming, vil alltid være omfattet av ordningen. Fremvisning av politiattest gjelder bare personer over 15 år, og omfatter både ansatte og frivillige, og gjelder uansett om personen får lønn for oppdraget eller ikke.

Dersom du skal inn i en ny rolle må du fremvise attest på nytt. Det gjelder kun dersom det har gått minst tre år siden sist eller at klubben ber om det. Trenere må fremvise ny politiattest hvert tredje år.

Politiattestansvarlig i TKK er Hilde Mailen Domaas, kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Mer informasjon om ordningen finner du hos Norges Idrettsforbund.

TKK vil bekrefte behovet for politiattest på skjemaet «Bekreftelse på formål» som du som søker skal legge ved søknad om politiattest.

Steg 1) Skaff vedlegg fra TKK:

  1. Send e-post med ditt navn og personnummer til politiattestansvarlig i TKK. E-postadressen er Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. (Dersom du ikke ønsker å sende personnummer per e-post, så send ditt telefonnummer og du vil bli oppringt for å oppgi det per telefon. Dokumentet som inneholder personnummer blir slettet etter at prosessen er fullført).
  2. Politiattestansvarlig vil sende deg et skjema «bekreftelse på formål» med øvrige opplysninger fra TKK. Dette skjemaet er ditt vedlegg til søknaden for politiattest.

Steg 2) Søk om politiattest:

Innlevering av søknad: https://attest.politi.no/.

  1. Logg inn med MinID, BankID, Buypass eller Commfides.
  2. Dette bekrefter hvem du er, og du trenger derfor ikke legge ved kopi av legitimasjon.
  3. Klikk på: søk om en annen attest.
  4. Valg av formål
  5. Velg «Frivillige organisasjoner» fra nedtrekkliste i skjema på både kategori og formål.
  6. Velg fil: Bekreftelse på formål - TKK
  7. Til slutt velger du «Send inn» i bunnen.

Politiattest vil komme i posten eller på Digipost, dersom du har det. Når du har mottatt politiattesten, kan den fremvises til politiattestansvarlig, enten via epost eller personlig oppmøte. Attesten beholdes av søker.

Du er selv ansvarlig for at en kopi av din politiattest blir fremvist til politiattestansvarlig i TKK - og før du kan holde kurs, være instruktør og så videre!