Dette er tredje gang vi kjører en nybegynnertur til Lysøysundet med samarbeid og overnatting med Ankeret Brygge. Ti deltakere virket svært fornøyde med opplegget og det var hele fem nasjoner blant deltakerne. Turledere var Leif Tore Anderssen, Trine Marie Larsen og Ole Kristian Ekseth slik at vi totalt ble 13. 
 
 
Fredag 7. juni
Da mange nybegynnere ofte ikke har egen kajakk eller egnet bil lastet vi opp TKK-kajakker på hengeren, i tillegg egne kajakker fra turledelsen. På ettermiddagen var det fire stykker som tok en liten padletur i finværet en times tid. I 19-tiden var det felles grilling som også bidro til samhold, noe som er viktig for tryggheten i gruppa. Etter grillingen gikk vi tur opp på Rømmesfjellet hvor vi fikk veldig fin utsikt over padleområdet. 
 
Lørdag 8. juni - hovedtur
Samtlige deltakere var med på padling som startet på vannet kl 10.30 etter kameratsjekken. Vi padlet da sørvestover mot Madsøya, men gikk i land på Stangholmen på fastlandet hvor vi tok en lang pause og måtte revurdere ruta som var opprinnelig tenkt sørvestover i fjorden forbi Flatøya.  På grunn av vind med 5 m/s og 10 m/s i kastene bestemte vi oss for å snu og padlet inn Lysøysundet og inn i pollen hvor vi tok en lang lunsj med bading og noe teknikk-demonstrasjon. 
Etter lunsj delte vi gruppen i to og noen padlet i land til basen, mens mesteparten padlet nordøstover forbi Hestneset da været var adskillelig bedre. 
På kvelden ble det felles middag på restauranten Ankeret Brygge.
 
Søndag 9. juni
På grunn av værmelding startet vi tidlig med fellesmøte kl 09.00 og på vannet kl 09.30. Vindretningen tilsa at vi også i dag padlet sørvestover med plan om å padle rundt Madsøya. Vi tok en lang lunsj på Madsøya og prøvde og padle rundt, men besluttet å padle tilbake og ta en lang pause på innersiden og se været an. Vi besluttet å padle tilbake med to slep og krysset cirka 300 meter over til Lysøya. Det gikk fint. 
 
Andre ting
Vi hadde tilbud om "morgenfugl-padling" kl 0630, ei tid på døgnet hvor naturen viser seg fra en søvnigste side. En deltaker slo til på tilbudet lørdag. Søndag var to interesserte, men da vurderte vi det til at vinden gjorde det best å avlyse og vente på turen som startet kl. 0930. 
 
Vi hadde flere musikalske innslag på turen, både Bob Marley på spansk, svenske drikkeviser, norske 80-tallssvisker og blues til morgenmøtet. 
Vi har inntrykk at deltakerne var fornøyde med å få prøvd seg litt i utfordrende forhold og at sikkerheten var på topp slik at de følte seg trygge. Selv om været var en utfordring padlet vi over 20 km totalt på de to dagene.
 
 
Turledere
Leif Tore Anderssen, Trine Marie Larsen og Ole Kristian Ekset
 

Flere bilder: